how to hard reset micromax a70

Discussion in 'Mobile Phones' started by crouching_tiger, Dec 10, 2012.

  1. crouching_tiger

    Disciple

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    my micromax a70 is showing error "unclean shutdown" values not applied
    touch screen is not responding properly.if i touch at one point it is registering input at some other point
    pls tell me how i can hard reset the phone
    if i have to flash the stock firmware how to do it ?
     
  2. crouching_tiger

    Disciple

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    i did hard reset from recovery.error message is gone but still touchscreen problem is not solved.pls tell me what to do next
     
  3. ALPHA17

    ALPHA17 Big man with a mouth
    Adept

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    7,946
    Likes Received:
    154
    Call up Micromax Customer Care and ask for RMA procedure, seems an issue at the hardware level not software.

    To rule out software issues, go into Settings --> {} Developer Options and check Show Touches options. If the system detects the touch region fine but does not react properly then it is a software problem whilst if detects it wrong then something is wrong with the hardware.

    Either way, in both cases you are eligible for a replacement.

    Hope this helps, Cheers!
     
  4. crouching_tiger

    Disciple

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    thanks for the reply. yes its a hardware issue

    1 yr warranty is over.does mmx give more than 1 yr warranty for touch screen only ?
     
  5. hishighness731

    Disciple

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    ^^ I don't think any company gives more for touch screen.its the same as phone.better take it to mmx and ask them for problem and quote if you are not able to find error
     

Share This Page